Vélemény

LMP: Hekk és lazac helyett magyar halat a karácsonyi asztalra!

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

 

Az LMP a hazai gazdaságokból származó halak jelentősebb mértékű fogyasztására motiválná az embereket. E mellett továbbra is kiáll a természetes vízi halgazdálkodás újragondolása mellett, mellyel egy régi, tradicionális szakma, és sok száz új munkahely megteremtése válna lehetővé, de a Fidesz kormány ebben sem partner.

 

A magyar lakosság halfogyasztása sajnos jelentősen elmarad az Európai Uniós átlagtól. E mellett a nagykereskedelmi láncok polcai tele vannak külföldről beszállított halfajokkal, holott a magyar halgazdálkodás és haltermelés  is széles válaszékkal rendelkezik. Ezért mind az egészségesebb táplálkozás, mind a magyar halgazdaságok és haltermelés is szempontjából fontos, hogy a lakosság jelentősen több magyar halat fogyasszon.  A hal ráadásul a tradicionális magyar konyha egyik fontos alapanyaga.

 

Ugyanilyen fontos, hogy a Fidesz kormány elhibázott politikája miatt tönkrement ősi szakmát, a halászatot újraélesszék, és engedélyezzék a természetes vízi halgazdálkodást hazánkban. Ezzel egyrészt visszaszorítható az invazív, idegenhonos fajok egészségtelen mennyisége természetes vizeinkben. Másrészt újra megjelenhetne a magyar gasztronómia kínálatában a természetes vízi jó minőségű magyar hal.

Az LMP szerint csak a Fidesz-kormány akaratán múlik, hogy elfogadja-e végre a zöld párt javaslatát, és így jövő karácsonykor akár valódi tiszai, vagy balatoni hal kerülhet a magyar asztalokra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!