Vélemény

MSZP: a Fidesznek a bukások és a lebukások éve volt az idei

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Az MSZP szerint 2016 a bukások és a lebukások éve volt a Fidesznek és a kormánynak, amely az oktatás területén szenvedte el a “legnagyobb hasra esést”.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője és fővárosi elnöke pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, idén “csúnyán lebuktak helikopterező politikusok, jachtozó Mészáros Lőrincek, közpénzen szeretőt tartó fideszes jegybankelnökök, nemzetközileg körözött bűnözővel kokettáló miniszterelnök” is. Az ellenzéki politikus a sajtószabadság elleni példátlan támadásnak nevezte a Népszabadság bezárását, az ország szempontjából ugyanakkor az oktatási rendszer színvonalának romlását nevezte a legkárosabbnak.
Kiemelte, a legutóbbi PISA-teszt rossz eredményei bebizonyították, hogy a Fidesz célja az ország elbutítása, holott Magyarországnak az itt élők tudására kellene építenie gazdaságát.

“A rendszerváltás óta először üzeni egy miniszterelnök nyíltan a magyaroknak, hogy az életben való előrelépés kulcsa nem a tudás, hanem a lopás”

– fogalmazott a szocialista képviselő.

Kunhalmi Ágnes kérdésre válaszolva kijelentette, az MSZP hivatalos álláspontjához hasonlóan nem ért egyet Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök azon kijelentésével, hogy a szocialistáknak a Jobbikkal is össze kellene fognia a Fidesz legyőzéséhez.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!