Vélemény

Szél Bernadett: Orbán alkalmatlan

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Az LMP társelnökei szerint Magyarországra rátelepedett a régi, lejáratódott politikai elit, de pártjuk a választóvonal, amely a jövő kormánya lehet, amellyel az országnak esélye van cselekedni.

Évértékelőt tartottak az LMP társelnökei Budapesten, Szél Bernadett és Hadházy Ákos szerint gyökeresen más irányt kell adni az országnak, mint amerre a rendszerváltás óta haladt.

Az LMP a jövő kormánya

A mintegy száz ember, az LMP vezetői és szimpatizánsai előtt megtartott beszédében az MTI tudósítása szerint Szél Bernadett kijelentette:

Orbán Viktor miniszterelnök alkalmatlan arra, hogy szuverénné tegye Magyarországot.

A társelnök a nap legfontosabb feladatának a magyarországi olimpiai pályázat elleni aláírásgyűjtést nevezte. A rendszerváltásig visszatekintve pedig úgy értékelt: sokan érezhetik úgy, hogy hiába ért véget a jogfosztás, nem kaptak megfelelő kárpótlást. Ma már azonban a rendszerváltás utáni évekért is kárpótolni kell, mert túl sokan lettek a vesztesei – mondta.

“Arról volt szó, hogy beleszólhatunk, hogy egy közösséget alkotunk”, de az azóta hatalmon lévők ezt csak magukra értették, és amire azt mondták, hogy közös, azt ellopták – jelentette ki.

A választók emiatt elfordultak az öncélúvá vált politikától, az LMP célja ezért az, hogy minél több embert hívjon vissza oda. “Magyarországnak ma idealistákra van szüksége, olyanokra, akik nem fogadják el, hogy a dolgokat nem lehet megváltoztatni”. És egy erős mondattal toldotta meg a gondolatot:

az LMP a régi világ ellenzéke, de hisz abban, hogy a jövő kormánya.

Szél Bernadett a legfontosabb feladatok közé sorolta a dolgozói szegénység felszámolását, a hazai vállalkozások megerősítését valamint az oktatás és az egészségügy rendbetételét.

Via Index

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!