Vélemény

LMP: az atomenergia veszélyes és elavult technológia

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Az LMP szerint az atomenergia veszélyes, elavult technológia, és helyette a saját erőforrásaira kellene támaszkodnia az országnak.

Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, a párt továbbra is azt szorgalmazza, hogy tartsanak népszavazást a paksi atomerőmű bővítéséről.

A politikus felidézte, éppen hat évvel ezelőtt történt a fukushimai atomerőmű-baleset. Annak a katasztrófának kellett volna az utolsó figyelmeztetésnek lennie, hogy az atomenergia veszélyes és elavult technológia.

Szél Bernadett kifogásolta, hogy a paksi projektet teljesen titkosítani akarják, alapvető információkat sem adnak ki róla, a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként ő sem kapott tájékoztatást arról, mennyibe kerül és mikorra készül el a bővítés.

Az LMP szerint a projekt keletre orientálja az országot, pedig Magyarországnak szuverenitásra kellene törekednie, és a saját erőforrásaira kellene támaszkodnia. A beruházásnak emellett hatalmas a korrupciós kockázata, már elkezdték “kilapátolni” a pénzeket, és nem tudni, mire költ a kormány – mondta el Szél Bernadett.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!