Vélemény

Paksi bővítés – LMP: nemzetbiztonsági kockázatot jelent a beruházás

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Az LMP szerint négy okból is nemzetbiztonsági kockázatot jelent a paksi bővítés, amelyet a párt társelnöke, Szél Bernadett a 21. század legnagyobb politikai hibájának minősített, amely a 22. századra is hatással lesz.

A társelnök-frakcióvezető keddi budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott: Paks II. üzembe állítása után az ország az áram 60 százalékát egy helyen fogja előállítani, a centralizáció pedig növeli a terrorfenyegetettséget. Emellett Oroszország-függőségünk is növekszik, a technológia, a kivitelezés és az ahhoz szükséges hitel is az oroszoktól származik – tette hozzá.

Mindez Magyarország nemzetközi mozgásterének beszűküléséhez vezet – jelentette ki az ellenzéki politikus, aki a kockázatok közé sorolta, hogy a bővítéshez szükséges jelentős forrásokat szerinte teljesen átláthatatlanul költi el a kormányzat.

A kormány nem kormányoz, hanem hecceli az embereket – mondta kérdésre arról a törvényről, amelyik könnyebb engedélyeztetést tesz lehetővé a 300 négyzetméternél nagyobb lakóházak építésére, illetve arról a javaslatról, amelyik tiltaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatát.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!