Kultúra

A költészet napja – Versekkel és dalokkal ünnepel a Vígszínház

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Versekkel és dalokkal ünnepli a Vígszínház társulata a költészet napját szombaton a Pesti Színházban, ahol megmlékezzenek a 200 éve született Arany Jánosról is.

A Vígszínház társulata hagyományához híven idén is megünnepli József Attila születésnapját. Ez a délután alkalmat ad arra, hogy az elhangzó versek és dalok sokasága mellett a társulat megemlékezzen a 200 éve született Arany Jánosról is, aki nélkül nincs modern magyar nyelv, és nincs nagyra törő magyar költészet – közölte a Vígszínház szerdán az MTI-vel.

Az költészet napi műsor rendezője Hegedűs D. Géza, a fellépő művészek között lesz Bach Kata, Bata Éva, Borbiczki Ferenc, Csapó Attila, Csiby Gergely e.h., Fesztbaum Béla, Gados Béla, Gilicze Márta, Hajduk Károly, Hegedűs D. Géza, Herczeg Adrienn, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Járó Zuzsa, Józan László, Karácsonyi Zoltán, Kerekes József, Király Dániel, Lukács Sándor, Majsai-Nyilas Tünde, Orosz Ákos, Péter Kata, Seress Zoltán, Szántó Balázs, Tar Renáta, Telekes Péter, Tóth András, Vecsei H. Miklós, Venczel Vera, Wunderlich József és Zoltán Áron.

A költészet napját 1964 óta minden évben József Attila (1905-1937) születésnapján, április 11-én ünneplik.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!