Időjárás

Rettenetes hőség lesz, riasztott a meteorológiai szolgálat

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Forróbb hétvégénk lesz, mintha egy raklap Magyarország erős és büszke európai ország prospektust szállító Fidelitas-aktivistaként egy felújított orosz metróba szorulva azzal szembesítenénk az utazóközönséget, hogy az ország a legnagyobb rendben működik, és ha Soros migránsai nem ármánykodnak bele, az új orosz atomerőművek sokkal üzembiztosabbak lesznek majd a metróknál.

Vagy legalábbis majdnem annyira forró.

Nem csoda, hogy a meteorológiai szolgálat szinte az ország teljes területére figyelmeztető előrejelzést adott ki szombatra. A 19 megyéből csak háromban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg) nincs első- vagy másodfokú figyelmeztetés a várható hőség miatt. A Dunántúl legnagyobb részén és Bács-Kiskun megyében másodfokú a riasztás, három dunántúli megyében (Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém), Pest megyében és a Dunától keletre első fokú.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az OMSZ szerint szombaton országszerte kevés felhő és intenzíven napos idő várható. Késő délutántól az ország nyugati, északnyugati felén megnövekszik a felhőzet, néhol zápor, zivatar is valószínű, ezeken a helyeken a szél is megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-35 fok között lehet, késő estére 20-27 fokot jósolnak.

Vasárnap még keményebb lesz a helyzet: az egész országra riasztottak, igaz, már nem a hőség, hanem záporok, zivatarok és (Szabolcs kivételével) felhőszakadások miatt. Lehűlni viszont vasárnap sem fog, 33 fokig melegedhet a levegő, de nagyon kellemetlen idő várható: erősen felhős lesz, inkább rövidebb napos időszakokkal. Többfelé valószínű zápor, zivatar, a szél ezek környezetében átmenetileg viharossá válhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!