Színes

Megszívatták az ifjú kereszténydemokraták elnökét az ATV-ben

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Az ATV Start című műsorának Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt a vendége. Az interjú apropója az volt, hogy a szövetség megfosztaná budapesti díszpolgári címétől Soros Györgyöt. A beszélgetés egy ideig a szokásos mederben folydogált, vagyis Nacsa a hetek óta hangoztatott Soros György paneleket ismételgette.

Öt perc után Vujity Tvrtko műsorvezető felolvasott Nacsának egy közleményt, melyben az állt, hogy “megdöbbenéssel figyeljük mind Soros György személyét, mind a Soros Alapítványt az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat, látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújt. Tiltakozunk az alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen”. Majd megkérdezte, hogy Nacsa szerint kitől származhat a közlemény. A helyzetről ordított, hogy csapda, de az IKSZ elnöke szépen belesétált. Azt felelte, hogy az egyik Soros civil szervezeté, és mivel nem akart tájékozatlannak tűnni, még azt is hozzátette, hogy olvasta tegnap. Tvrtko erre lecsapja a magas labdát, hogy nem, ez a Fidesz közleménye 1992-ből.

Azt hihetnénk, hogy Nacsa annyiban hagyja, esetleg eltereli a témát, hogy minél előbb feledésbe merüljön a kínos közjáték, de nem. Ő nem hagyja annyiban, inkább vitatkozni kezd. Ő ezt igenis olvasta tegnap, ez az Amnesty International vagy a Társaság a Szabadságjogokért közleménye. Csak akkor hiszi el, amikor a kezébe nyomják a Fidesz logóval ellátott papírt. Ekkor közli, hogy 2002-ben tulajdonképpen Soros meg is kaphatta a díszpolgárságot, mert történtek olyan dolgok a támogatásával, amik méltóvá tették rá. Aztán hozzáteszi, hogy ő még általános iskolás volt, amikor ezek a dolgok történtek.

Íme a teljes beszélgetés, a legjobb rész 5.40-nél kezdődik.

Via Comment Blog

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!