Sport

Csoportelső a magyar vízilabda válogatott a FINA-n

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Olaszország már az első félidőben hatgólos előnyt szerzett, de nem tudta tízzel legyőzni Ausztráliát a vizes vb férfi vízilabdatornájának B-csoportjában. Az ausztrálok hősies helytállásának köszönhetően Magyarország lett a csoportelső, így egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe, és ami talán még fontosabb, elkerülte a horvátok és a szerbek ágát.

Az olasz válogatottnak tíz góllal, legalább 13-at lőve kellett legyőznie Ausztráliát ahhoz, hogy csoportelsőként végezzen, és így elkerülje a negyeddöntőben Horvátországot, az elődöntőben Szerbiát ígérő ágat.

Jól is kezdtek Alessandro Campagna fiai, 8–2-re vezettek az első félidő után. Az ausztrálok azonban összeszedték magukat, a harmadik negyed után csak öt gól volt a különbség, és ahogy fogytak a percek, úgy szálltak el az olasz remények.

A biztos csoportharmadik Ausztrália több ezer magyar buzdítása mellett játszott mínusz hatnál is – a magyar csapat háromnapos pihenőjéért és kedvezőbb ágon folytatásáért.

A végén az olaszok szereztek három gólt, de így is csak nyolccal nyertek, és annak a szabálynak köszönhetően, hogy az összgólkülönbség helyett a harmadik helyezett elleni eredmény döntött, lemaradtak a csoportelsőségről.

Magyarország így csoportelső lett, legközelebb kedden játszik, méghozzá az Oroszország–Spanyolország mérkőzés győztesével.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!