Kultúra

Viszlát, MÜSZI!

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

„Bezár a Müszi, legalábbis jelenlegi helyszínén, a Corvin Áruház 3. emeletén. Váratlanul ért minket a hír: a ház tulajdonosa szeptember végével felmondja határozatlan idejű bérleti viszonyunkat egy új, jobban fizető jelentkező javára. A terület tudomásunk szerint a jövőben egy piacibb szemléletű profillal, irodaházként kerül hasznosításra” – írja Facebook-oldalán a 2012 óta működő, Művelődési Szint (Müszi) nevű, civil és művészeti programoknak helyt adó, a fő elvei között az elfogadást, állat- és környezetvédelmet hirdető közösségi tér.

„A Müszivel egy fontos független kulturális helyszín szűnik meg a Blahán, amely 2012 óta egy időben kb. 150 állandó bérlőnek (művészeknek, tervezőknek, civil szervezeteknek), és havonta több mint száz programnak adott helyet” – írják az üzemeltetők, akik semmiképp se szeretnék, ha a helynek be kéne zárnia, és arra törekszenek, hogy „a bezárásból költözés, átalakulás, egy új periódus kezdete legyen”.

„Kérünk titeket, hogy ha tudtok, ti is segítsetek nekünk találni egy hasonló adottságú helyet, ahol tovább működtethetjük szabad szellemű művelődési házunkat, és ahová átmenthetjük azokat az értékeket, amelyek a Müszit Müszivé tették, teszik. Így is segíthettek: a Müszi bútorzatának, beltéri növénykertjét (zöldnövényfalak, szobanövények) és egyéb ingóságai a szeptemberben négy hetes garázsvásár során kiárusítjuk, ezeket a forrásokat is visszaforgatva a Müszi átköltöztetésébe, az új hely kialakításába” – írják.

A Müszi a közlemény szerint 2012 óta egy időben kb. 150 állandó bérlőnek (művészeknek, tervezőknek, civil szervezeteknek), és havonta több mint száz programnak adott helyet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!