Kultúra

Íme az árak: 700 forintos sörrel jön a Sziget

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Idén 25 éves a Sziget Fesztivál. A Stenk összeszedett minden fontos vagy éppen apró-cseprő tudnivalót, amivel érdemes képbe kerülni. Hőségre felkészülni, karszalagokat időben beváltani, és irány a Hajógyári!

Jegyek még vannak

Még mindegyik napra vannak jegyek, egy napijegy 22 500 forintba kerül, a hétnapos bérlet pedig 99 ezer forintba, de idén már háromnapos hétvégi jegyet is árulnak 55 ezer forintért. A jegyek felvételéhez továbbra is szükség van a személyi igazolványra, enélkül senki se induljon el a Szigetre. Augusztus 9. és 13. között hajós bulikat is tartanak, 13 és 17 óra között lehet hajókázni a Dunán, miközben szól majd a zene. Ezekre a bulikra külön kell váltani jegyet 8990 forintért, de Citypass karszalaggal csak 5990 a jegy. Ha valaki nagyon rákattant a hajózásra, akkor mehet akár saját hajóval is a Szigetre, de osztozhat a többekkel is, a lényeg, hogy pillanatok alatt ki lehet vele érni a helyszínre, annyi a változás, hogy idén már 6500 forintba kerül egy út.

Még soha nem volt ennyi kaja a Szigeten

Egészen elképesztő választék van az idei Szigeten, ha az ember enni akar valamit. Összesen kétszáz vendéglátóegység üzemel a helyszínen, ahol italt vagy ételt lehet venni, és első körbejárás után nagyon úgy tűnik, hogy még soha nem volt ennyire spéci a választék a Szigeten, ha étkezésről van szó. A szokásos görög, olasz, mexikói vagy kínai helyek mellett van orosz, spanyol és persze több helyen vegán konyha is, de még indonéz teaházat és levesezőt is láttunk. Egy gyrostálat 2000 forintért számítanak, egy sima gyrost 1450-ért, a pizzaszelet ára pedig felkúszott 790-re. Egy hamburgert általában 1500 forint környékén lehet venni, de egészen klassz és nagy szendvicseket is láttunk 1200 és 1400 forint között. Az ételárakat mindig a mobil hot dogosoknál lehet lemérni, idén ez 980 forintba kerül.

Saját sör 700-ért

A 25 éves Sziget kapott a születésnapjára egy saját márkájú sört a Drehertől, amit természetesen a helyszínen is kapni lehet majd. Hidegkomlózásos technológiával, Centennial komlóval készült, amelyet előszeretettel használnak IPA sörökhöz is, citrusos, virágos aromás íze van. A csapolt sör idén 700 forint, de legalább nem négy, hanem öt deci, a rövidek egységesen 1150 forintba kerülnek, kivéve a Rézangyal pálinkákat. Fél liter vasutas fröccsöt megszámítanak egy jó ezresért, egy deci bor pedig 450 forintba kerül. A dobozos italok közül a Red Bull 760, a sima és a hidegkomlós Dreher 800, viszont az alkoholmentes változatokat csak 560-ért árulják, illetve csapolt cider is van 820 forintért, de ez csak négy deci. Ha valaki nem bírja az alkoholt, annak minden félliteres üdítő 490, kivéve a Jana vizeket, amikért hol 430-at, hol 470-et, hol 490-et kell fizetni attól függően, hogy milyen ízesítésűek, de 3 deci Cappyért is elkérnek 490-et.

További részletek a Stenk oldalán. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!