Külföld

Egy könnyebb magyar sérültje van a barcelonai támadásnak

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Szerencsére nincsenek a halálos áldozatok között magyarok. Könnyebb sérüléseket szenvedett egy magyar nő, eltört a karja, de már ő is elhagyhatta a kórházat

– közölte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár szerint a konzulátust nem keresték meg magyarok, ami szerinte azt erősítheti meg, hogy nincsen több magyar érintett. A külügy 3 ezer olyan magyarról tud, aki Katalóniában van, úgyhogy nagy szerencse, hogy mindössze egy nő volt a terrortámadás helyszínén.

Mint ismert, csütörtök délután egy fehér kisbusz több száz méteren hajtott bele a tömegbe Barcelona legnépszerűbb turistautcáján, a La Ramblán. A terrortámadásnak eddig 13 halottja és több mint 100 sérültje van, 24 országból. A helyi polgári védelemre hivatkozva a spanyol lapok már csütörtök este azt írták, magyar érintett is van, de akkor még nem lehetett tudni, hogy a halottak vagy a sérültek között van-e.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!