Külföld

Megszólaltak a szemtanúk: Fél év alatt két merényletet élt túl egy brit férfi

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Legalább tizenhárman meghaltak, százan megsérültek Barcelona központjában, a La Ramblán, amikor egy kisbusz szándékosan a tömegbe hajtott. A terrortámadás elkövetőjét még keresik. Néhány órával később a katalán fővárostól száz kilométerre lévő Cambrilsban egy Audival gázoltak el gyalogosokat. Öt terroristát megöltek. A szemtanúk beszámolóiból válogattunk.

Chris Pawley brit turista:

„A környék megtelt rendőrautókkal és mentőautókkal. Az üzletek egymás után húzták le redőnyeiket. Nem hittem volna, hogy fél éven belül két terrortámadást élek túl. Ott voltam Manchesterben is, kevéssel azelőtt mentem el Ariana Grande koncertjéről, hogy a bomba felrobbant volna.” (Manchester Evening News / Guardian)

Aamer Anwar, a Glasgow-i Egyetem jogásza:

„A La Ramblán sétáltam, épp enni szerettem volna valamit. Az utca egy része árnyékos volt, ezért úgy döntöttem, továbbmegyek, amikor ütközés zajára lettem figyelmes. Megfordultam, és mindenhol kiabáló embereket láttam. Mindenki futott, sokan az üzletekben kerestek menedéket. Körülbelül ötven vagy száz méteren át rohantam, majd megálltam, hogy megnézzem, mi történt.” (Telegraph)

Keith Welling brit turista:

Hallottunk egy durranást, amit többen lövésnek véltek. A feleségemmel és a kilencéves gyermekemmel egy étterembe menekültünk körülbelül negyven emberrel együtt. Sokan sírtak a kétségbeeséstől.” (Telegraph)

Fitzroy Davies brit turista, aki Cambrilsban volt:

„Emberek rohantak felénk, és valamit kiabáltak, de nem lehetett tisztán érteni. Mi is futásnak eredtünk, közben hívtuk a rendőröket, akik fél perc alatt a helyszínre értek. Aztán csak annyit láttunk, hogy az egyik támadó mosolyogva a rendőrök felé indul, és valamit átnyújt nekik. Ekkor néhány lövést adtak le rá, és a férfi elterült a földön.” (Telegraph)

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!