Belföld

Exklúzív : Pert nyert az Etikus hacker a BKK-val szemben

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Ahogyan korábban írtunk róla, egy 18 éves fiatal hibát talált a BKK és a T-Systems Magyarország közös elektronikus jegyrendszerében, aminek segítségével 50 forintért tudott éves bérletet vásárolni. Ezt a hibát jelentette is a BKK-nak két e-mail címre is, ám válasz és köszönet helyett a rendőrség vitte el, mert a T-Systems Magyarország feljelentést tett. 

Először a fiú az RTL híradónak mesélt a történtekről, amiről mi is írtunk. Természetesen Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója kiállt a BKK álláspontja mellett, és azt nyilatkozta, hogy a fiú rossz helyre küldte el az üzenetet a feltárt hibával. Ezt a Rádió 1 Balázsék című reggeli műsorában is elmondta. Dabóczi nyilatkozatát itt olvashatják. A T-Systems Magyarország elismerte a hibát, a vezérigazgató bocsánatot kért, de ez nem szépített semmit a tényen, miszerint feljelentették a fiatalt. A T-Systems elmondta, hogy önköltségen fejleszti ki őszre a BKK elektronikus jegyrendszerét.

De már nem gyanúsítják többet azt a fiút, aki felhívta a BKK figyelmét a rendszerének hiányosságára, mire a közlekedési vállalat cserébe rászabadította a rendőrséget. Az RTL híre szerint a közlekedési vállalat most elállt a pertől.  Az RTL szerint a fiút akár nyolc év börtönnel is büntethették volna.

A fiatal augusztus 21-én a következőt posztolta Facebook oldalán :

Tehát az ügyézség a 18 éves fiatalnak adott igazat, akiről bebizonyosodott ártatlansága. Kaszás Zoltán egy Facebook posztban azt ígérte, ha a bíróságon bebizonyosodik a fiú ártatlansága, akkor együttműködést fog neki felajánlani. Nagyon kíváncsian várjuk a fejleményeket ebben az ügyben is.

Pár komment a fiú posztja alól. A kommentelők láthatóan gratulálnak, és örülnek a sikernek. Természetesen mi is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!