Sport

Két arany, egy ezüst a magyaroktók a kajak-kenu vb-n

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Szombaton kilenc magyar érdekeltségű döntőt rendeztek a csehországi kajak-kenu világbajnokságon, és ezekben összesen három magyar érem jött össze.

Az első aranyat Balaska Márk és Birkás Balázs kajakpárosa szállította 200 méteren. A döntő szakadó esőben indult, de ez nem zavarta a magyar egységet, mert a rajtnál kilőttek, aztán pedig magabiztosan tartották előnyüket a végéig, és három tizedet vertek a második spanyol párosra. A győzelem után arról beszéltek, hogy nagyon jó pályát sikerült menniük, és rengeteg munka volt abban, hogy aranyérmesek legyenek.

A női kajakpárosok ezerméteres számának döntőjében Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika párosa állt rajthoz éremeséllyel, és nagyon megverték a végére a mezőnyt.

Az elején megvolt a jó kezdés, a második helyen haladtak az ausztrálok mögött, de jött fel a többi egység is.  500 méternél már sikerült átvennie a vezetést Medveczkyéknek, de tapadtak rájuk a kazahok, ezután viszont már nem sok kérdés maradt, mert 250 méterrel a vége előtt már egy másodperc fölötti volt az előny.

A végén akkorát nyertek, hogy öt másodperces előnnyel értek célba, szóval nagyon simán szerezték meg a nap második magyar aranyérmét.

Egy ezüstérem is összejött szombaton, ezt a Nádas Bence és Tótka Sándor a kajakpárosok 500 méteres döntőjében. Az elején jól kapták el a rajtot, viszont utána nagyon egyben maradt a mezőny, aztán 250 méter után a spanyolok leszakították a magyar egységet, és magabiztosan nyertek, de a magyar ezüst sem forgott veszélyben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!