Tech

Ténylegesen korlátlan mobilnettel jön a Telekom

Lájkolj minket a Facebook-on!

A Telekom holnap, azaz szeptember 1-én mutatja be az új díjcsomag portfólióját, amelyben már ténylegesen korlátlan internetet tartalmazó csomag is meg fog jelenni, még megannyi újdonság mellett.

A Magyar Telekom több újítást is bevezet a mobil díjcsomagjaiban.

Elsősorban az alábbi havidíjas csomagok és opciók adatmennyiésgsége EU Roaming helyzetben is felhasználhatóvá válik: NetPlusz S, M, L, XL, XXL, NetPlusz Arany és Platina, Go!Net S, M, L, XL, valamint ExtraNet 200 MB és 1GB opciók.
Az alábbi Domino adatopciók adatmennyisége EU Roaming helyzetben is felhasználhatóvá válik:
Maraton 200 MB, 500 MB, 1 GB, 4 GB eseti adatopciók és Napi 200 MB, 1 GB napi adatopciók,
valamint Domino Go!Net S, M, L, XL. csomagok.

Ebből adódóan lezárják és törlik is a Travel & Surf díjcsomagokat, amelyek eddig lehetőséget biztosítottak külföldi mobilnetezésre.

Az alábbi Domino csomagok és opciók EU Roaming helyzetben többletdíj nélkül felhasználhatóvá
válnak: Domino S, M opció, SMS S csomag.
Az alábbi havidíjas díjcsomagok és csomag EU Roaming helyzetben többletdíj nélkül felhasználhatóvá
válnak: Mobil S, L, XL díjcsomag, SMS S csomag.
A Mozaik XS, S, M, L, XL, XXL havidíjas díjcsomagokban küldhető Extra SMS-ek EU Roaming
helyzetben is felhasználhatóvá válnak.

Bevezetésre kerül a Fiatal opció, amellyel a nevéből adódóan a fiatalabb generációt próbálja megcélozni. Ebben az opcióban 18 és 26 év közti előfizetők Mobil díjcsomag mellé díjmentesen 2 GB belföldön és az EU-ban leforgalmazható internetet kapnak.

Bevezetésre kerül a Domino Holiday SIM díjcsomag is, amelyet a nevéből adódóan leginkább nyaralásokra vagy rövidebb mobilhasználati időre ajánlanak. Ebben a díjcsomagban 3000 Ft-ért belföldön 3 GB adatot kapunk, amelyet 7 napig forgalmazhatunk le. Telefonálásra illetve SMS-re nincs lehetőség ebben a díjcsomagban.

És amire mindenki várt, bevezetésre kerülnek az időszakos Mobil Korlátlan és Net Korlátlan díjcsomagok. Mutatunk minden apróbetűs részletet. Mobil díjcsomag mellé választható kiegészítő opcióként a korlátlan belföldi internetet biztosító opció ( EU-ban 7 GB ) 10.000 forintért, amennyiért eddig a 30 GB-os adatopciót vásárolhattuk meg. ( Ám ez továbbra is megvásárolható ). Felhívnám a figyelmet az apróbetűkre. Kezdjük is ezzel : * A Net Korlátlan díjcsomag vonatkozásában egyedi előfizetői szerződés 2017. október 31-ig köthető. Tehát akinek ez kell, sietnie kell. Hogy mi a helyzet sebesség téren, illetve forgalomkorlátozás téren? Mutatom, mert bizony van!

  • A Net Korlátlan csomag kizárólag személyes felhasználásra vehető igénybe. A Net Korlátlan díjcsomaghoz tartozó SIM kártya kizárólag mobiltelefon készülékbe helyezhető be. Szerződésszegésnek minősül, ha a SIM kártyát az előfizető eszközben használja, amely nem alkalmas mobil hanghívások bonyolítására (különösen, de nem kizárólagosan: router, modem, PC vagy notebook, gépek közti (M2M) kommunikációs eszköz, stb.)
  • A Net Korlátlan díjcsomaghoz DuoNet szolgáltatás nem vehető igénybe.
  • A Net Korlátlan díjcsomaggalal Wi-Fi megosztás (tethering) nem engedélyezett. Wi-Fi megosztásnak minősül a számítógép, illetve más Wi-Fi kapcsolatra képes eszköz (pl. mobiltelefon, táblagép, netbook, PDA) csatlakoztatása az internethez a Net Korlátlan díjcsomagban biztosított elérhetőséggel.
  • A Net Korlátlan díjcsomag keretében a hálózat egységességének, a szolgáltatások
    biztonságának fenntartása érdekében a következő forgalomtípusok és használati módok esetében a mobilinternet szolgáltatás az adatdíjcsomag kínált sebességétől eltérő maximális sebeséggel használható, az alábbiak szerint:

    • Peer-to-peer jellegű fájl megosztás és letöltés (különösen Bittorrent) illetve egyéb folyamatos, hálózati túlterhelést jelentő forgalomtípusok használata esetén a letöltési/feltöltési sebesség 2/0,2 Mbit/s.
    • Virtuális magánhálózat (VPN) használata vagy egyéb titkosított csatornákon keresztül történő forgalmazás (pl. SSH) esetén 10/5 Mbit/s.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a hálózat egységességének, a szolgáltatások biztonságának fenntartása érdekében a fenti listát bővítse további forgalomtípusokkal vagy használati módokkal.
A Szolgáltató a hálózat egységességének, a szolgáltatások biztonságának érdekében az Általános Szerződési Feltételek 4.3 pontja alapján jogosult a szolgáltatást korlátozni, az adatdíjcsomag vagy az előfizetői szerződést felmondani.

A fentebb ismertetett díjcsomagok 2017.09.01-től vehetőek igénybe a Magyar Telekomnál.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

Szabi Szabi