Belföld

Áramlopás miatt késtek a vonatok három napig

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Hétfő és csütörtök között óriási káosz, hosszú késések voltak a Budapest–Cegléd-vasútvonalon. A Mávinform szerint egy biztosítóberendezés hibája okozta a káoszt, ezért kérdést intéztünk hozzájuk, hogy vajon miért tartott három napig egy berendezés megjavítása. Erre most érkezett meg a MÁV válasza:

„A vizsgálat jelenleg is tart, de egy a helyszínen talált eszköz arra enged következtetni, hogy ismeretlen tettesek megpróbáltak illegálisan elektromos áramhoz jutni, aminek következtében zárlat keletkezhetett, és több nagy érszerkezetű biztosítóberendezési kábel olyan mértékben megégett, hogy a szakemberek csak többnapi, folyamatos munkával, aljzat és fal bontás után tudták helyreállítani” – írták.

Fotót is küldtek a helyszínen talált eszközről, ami alkalmas arra, hogy az egyébként vastag kábelszigetelést átszúrva, életveszélyes módon hozzáférjen az elektromos hálózathoz (kiemelt kép).

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!