Kultúra

Budapestre érkezett a Four Seasons Hotel világjáró luxusrepülője

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Világ körüli útja egyik állomásaként Budapesten landolt a Four Seasons Hotel Private Jet-je, amely két napig a magyar fővárosban pihen. A világjáró utasokkal a fedélzetén megérkezett fekete luxusgép legutóbb Tanzániában szállt fel, hogy aztán hamarosan az oroszországi Szentpétervár felé forduljon.

Különleges vendéget üdvözölhetett hétfőn a Liszt Ferenc NemzetköziRepülőtér. A Seattle-ben rajtolt kilencállomásos világ körüli turnéjának hetedik helyszíneként Budapesten szállt le a Four Seasons Hotel privát repülőgépe, amely exkluzív helyekre viszi el a jegyet kifizető utasait.

luxuskörutazás lényege, hogy ízelítőt adjon a különböző kultúrákból, hogy aztán a – nekünk – méregdrágának számító repjegyet foglaló kalandor esetleg visszatérjen a neki megtetszett városba, és több időt töltsön el ott.

Az átalakított Boeing 757-es megállt többek között a Szerengeti NemzetiParkban, a MaldívszigetekenÉszakAfrikában, megy Japánba és majd az Egyesült ÁllamokbanBostonban fejezi be küldetését. Igazi bakancslistára való helyszíneket ejt útba, egészen egyedi programokkal felturbózva a szafaritól kezdve a vulkánsétáig, így nem kis dolog, hogy Budapest is felkerült az állomások közé. Az utasok természetesen kiemelt ellátásban részesülnek: valamennyi helyszínen a helyi Four Seasons Hotelben alszanak, a foglalástól a poggyászok szállításáig mindent a személyzet végez el helyettük – a csomagjaikkal például rendre csak a szállodai szobájukban találkoznak. Amikor felmehettünk a repülőgép fedélzetére, a vendégek épp Budapest nevezetességeivel ismerkedtek egy kellemes dunai hajókázáson.

A tűpontos útiterv összeállításánál figyelnek arra, hogy 7-8 óránál tovább ne tartson egy-egy repülés, a gép saját séfje minden útra új menüt állít össze az aktuális desztináció ízvilágára reagálva.

A gép 52 férőhelyes fedélzetén extra kényelmes, ággyá átalakítható bőrfotelekben vészelhetik át a repülőút fáradalmait az utasok, akik jellemzően nyugdíjas korú, vagyonos emberek. És hogy fejenként mennyiért repülhetjük körbe a Földet egy ilyen luxusrepülőn? 135 ezer dollárért.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!