Sport

Sose lesz vége: ma 79 millióval drágult a két hónapja véget ért vizes vb

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Az Átlátszó fedezte fel az uniós közbeszerzési értesítő szerdai számában, hogy újabb “””váratlan””” költségnövelő tényező tűnt fel a július végén végetért vizes vb beruházásai körül. Ezúttal a Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálatairól derült ki utólag, hogy többe kerül, mint azzal előzetesen számolni lehetett.

A lebonyolítással megbízott Bp2017  Kft. májusban 870 millió forintért bízta meg a miskolci BO-TO BAU Kft.-t a munkával, de akkor még nem tudhatták, hogy ennyi pénz ekkora munkára kevés lesz. A friss módosítás orvosolta a gondot: 79,3 millióval toldották meg az eredeti büdzsét, így összesen 943 milliót számlázhat ki a miskolci vállalat a Bp2017-nek.

Hivatalosan “a lelátók alapozása és átépítése, aggregátorok helyeinek alapozása vasbeton lemezzel, világítástartó oszlopok megerősítése, biztonsági világítás telepítése” miatt van szükség plusz pénzre.

A BO-TO BAU ugyanaz a cég, írja még az Átlátszó, amelyik a margitszigeti Casino épületének felújítását is elvégezhette. Az eredetileg 935 millió lett volna, de később muszáj volt még rátenni 121-et.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!