Külföld

Fizet egy olasz városka, hogy ott éljenek az emberek

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Míg sok helyen a túlnépesedés és a túlzsúfoltság okoz gondot, egy olasz kisvárosnak épp az a baja, hogy mára már túl kevesen élnek ott. Az egykor kicsi Nápolynak is nevezett Candela méltó szeretne lenne régi hírnevéhez, ezért a városka polgármestere úgy döntött, új módszerrel tölti meg ismét élettel a települést: Nicola Gatta polgármester 2000 eurót ajánl fel annak, aki odaköltözik. Na persze nem mindenkinek jár a 620 000 forint körüli összeg, ez csupán a négy- vagy öttagú családokat illeti meg. De ha valaki kisebb kolóniával érkezne, netán egyedülállóként, akkor sem marad üres a zsebe a beköltözés után. A szingliként érkezőnek 800, a párban beköltözőnek 1200, egy háromtagú famíliának pedig 1500-1800 euró a jussa.

A polgármester asszisztense, Stefano Bascianelli elárulta, hogy azért annyira nem adják könnyen a pénzt az odaköltözésért, hisz nem ingyenélőket akar eltartani a város. Három dolognak bizony meg kell felelni: az érkezőknek ott kell lakniuk, házat kell bérelniük, no és dolgozniuk is kell, évi legalább 7500 eurós fizetésért. További kedvcsinálónak Bascianelli a CNN Travelnek azt is hozzátette, hogy az életminőség náluk tökéletes, az elmúlt 20 évben nem volt bűncselekmény Candelában. Ha tehát valaki az igazi olaszos, festői szépségű sikátorok, templomok és sétálóutcák között szeretne élni, ott biztos talál magának helyet.

(170509) — MONTALCINO, May 9, 2017 (Xinhua) — Photo taken on May 6, 2017 shows the bird view of Montalcino, Italy. Montalcino is a medieval hill town in Tuscany of Italy. It is famous for the surrounding picturesque landscape depicted in art and its Brunello wine. (Xinhua/Jin Yu) (zjy)

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!