Belföld

Hamarosan új rádió szólal meg Budapesten

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Újabb vallási rádió szólal meg hamarosan a fővárosban.

Az egyetlen érvényes pályázatot benyújtó indulót, a Fontana Rádió Kft.-t hirdette ki a budapesti 101,6 MHz-es közösségi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázat nyertesnek a médiatanács – közölték csütörtökön. A győztesnek a szerződéskötéstől számított 120 napon belül köteles megindítania a Sola Rádió néven tervezett médiaszolgáltatását.

A rádió koncepciója, hogy a reformáció 500. évfordulóján indulva a keresztény hit és értékrend alapjain minél szélesebb közszolgálati műsortartalmat közvetítsen minél több hallgatóhoz, alternatívát nyújtva a médiapiacon jelenleg szereplő liturgikus jellegű vallási adások mellett – közölték.

Közölték azt is: a Csaba Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmére engedélyezte a testület, hogy a két vállalkozás hálózatba kapcsolódjon a Csaba Rádió 4 óra saját műsoridejének megtartása mellett. Ezt azt jelenti, hogy az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1 Békéscsabán is megszólalt. Úgy tudjuk: a Csaba Rádió műsorvezetői már elköszöntek, a rádió Facebook-oldalán is Rádió 1-logóra váltottak.

A tanács hozzájárult, hogy a szegedi 87,9 MHz rádiós frekvencián működő Európa Rádió november 6-tól megszüntesse hálózatba kapcsolódását a debreceni 94,4 MHz-en szóló Európa Rádióval, és közösségi helyett kereskedelmi jelleggel folytassa működését.

A közlemény szerint 1,5 millió forintos bírságot kapott a Digital Media and Communications Zrt., amelynek három adója, a Story5, a Galaxy és a 4-es csatorna esetében, összesített műsoridejének átlagában több ponton sem tartotta be tavaly a magyar és európai művek arányaira előírt kötelezettségeit.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!