Tech

Ha felhívják a +3650292216 telefonszámról, nehogy felvegye, tiltsa le azonnal

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Az elmúlt napokban több fórumon és oldalon is foglalkozni kezdtek egy rejtélyes, 50-es körzetszámú telefonhívással. Egy humorosnak szánt, de nagyon idegesítő szolgáltatás áll a háttérben.

Csak a Ki hívott? nevű, tudakozós fórumoldalon 25 ezer keresést regisztráltak az elmúlt időszakban a +3650292216-os telefonszámra. A közel 300 hozzászólás átbogarászása után kiderült, hogy mindenki az elmúlt néhány napban próbált rájönni, ki is hívta erről a számról.

A hívások mögött a JokesPhone – Tréfás telefonhívások nevű alkalmazás áll, amelyen némi pénz befizetése után ismerőseinket vagy éppen ismeretleneket is megviccelhetünk, csak a telefonszámukat kell ehhez ismerni. Az app használója megadja, milyen “tréfát” szeretne elsütni, az alkalmazás pedig intézi a vicceskedést. A 444 szerint olyan jellegű “tréfákkal” szórakoztatják az áldozatokat, mint például “túl hangosan szexelsz, ugat a kutyád, fűszag van a lépcsőházban, összetörted az autónkat, megcsal a csajod”.

Nem árt róla tudni, hogy a hívásokat, így a hívott fél reakcióját is rögzíti az alkalmazás, majd azt könnyen felhasználható formában továbbküldi a “tréfás” hívás megrendelőjének, aki így meg is oszthatja azt. Megrendelői oldalon pedig azt nem árt tudni, hogy már a hangfelvételek beleegyezés nélküli rögzítése is törvénytelen.

A legjobb, amit tehet, az az, hogy nem veszi fel a telefont, ha a fenti számról hívják, majd a hívás vége vagy kinyomása után a híváslista opcióinál azonnal letiltja/blokkolja a hívószámot.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!