Belföld

Összetört pengét akartak lenyeletni az osztálytársai egy békési fiúval

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Előtte is rendszeresen bántalmazták a fiút, aki sokkal jobb tanuló volt náluk.

Vádat emeltek egy 15 éves békéscsabai és egy 14 éves békési fiúval szemben, akik összetört borotvapengét akartak lenyeletni az egyik 13 éves osztálytársukkal.

Az Ügyészség közleménye szerint az eset a 2016/2017-es tanévben történt, az érintettek egy békéscsabai általános iskola akkor 7. osztályos tanulói voltak. Az idősebb fiúk gyenge tanulmányi eredménnyel rendelkeztek, rossz magaviseletűek voltak, míg a fiatalabb jó tanulmányi átlagú és jó magaviseletű diák volt.

A két idősebb fiú rendszeresen zaklatta, bántalmazta a fiatalabb fiút. Előfordult például, hogy eldugták az ivópalackját vagy nagy mennyiségű citrompótlót tettek bele, de olyan is volt, hogy megpofozták, megrúgták őt.

Mindezen túltett azonban, amikor a páros kis darabokra tört egy borotvapengét, majd a darabokat beletették a bántalmazott fiú műanyag palackjába. Az Ügyészség szerint ezt előre meg is beszélték.

Csak a véletlenen múlt, hogy a fiú nem ivott bele a teájába, hanem hazavitte azt. Otthon a fiú édesanyja vette észre a pengedarabokat, amikor kiöblítette az üveget.

A fiú és szülei korábban azért nem tettek feljelentést, hogy elkerüljék a további konfliktusokat, ekkor azonban már muszáj volt tenniük valamit.

Az Ügyészség szerint a rendkívül vékony, éles, hegyes pengedarabok szájba vételkor és lenyeléskor a szájban, a garatban és a nyelőcsőben jelentős érsérüléseket, mély, vágott, szúrt lágyrész sérüléseket okozhatnak.

Ezek a 8 napon túl gyógyuló sérülések a sértettnek az átlagost jóval meghaladó fájdalmat okoztak volna.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolja. Az ügyészség ellenük felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. A szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnának. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!