Tech

Bitcoint fogad el az egyik legnagyobb aranykereskedő

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Egyre több kereskedőnél lehet valódi aranyat venni a „digitális arany” segítségével. Ráadásul néha még kedvezményt is kap a vásárló.

Az egyik legnagyobb online aranykereskedő, az APMEX tegnap bejelentette, hogy el fogja fogadni a bitcoint fizetőeszközként. A cég a BitPay rendszer segítségével teszi majd lehetővé a vásárlást, ezenkívül a bitcoinnal való fizetés esetén promóciós jelleggel különböző kedvezményeket is kínál majd.

A vállalat az alábbi nyilatkozatot tette közé:

Az APMEX több mint 15 éve iparági vezetőnek számít, ezalatt folyamatosan alkalmazkodtunk ügyfélkörünk növekvő igényeihez. Ahogy a bitcoin egyre népszerűbbé és egyre szélesebb körben elfogadottabbá vált, mint fizetőeszköz, örömmel jelentjük be, hogy a BitPay segítségével oldalunkon ezentúl arany, ezüst és más nemesfém is megvásárolható lesz kriptopénzért.

Az APMEX a tervek szerint 4% kedvezményt fog adni bitcoinfizetés esetén, amely kedvezmény eddig csak a készpénzes vásárlóknak volt fenntartva. Közleményükben kihangsúlyozzák továbbá, hogy a vásárlók a Bitcoin segítségével bármikor, bárhonnan vásárolhatnak, ezáltal a nemzetközi megrendelések teljesítése is jelentősen megkönnyíthető, mivel kikerülhető a különböző valuták közötti váltás nehézsége.

A nemesfém-kereskedők – mint pl. a brit Sharps Pixley – az utóbbi években egyre inkább kezdik elfogadni a kriptopénzeket. A Coindesk szerint ebben a Bitcoin „digitális arany”-ként való beállítása is közrejátszik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!