Tech

Az Apple elismerte, hogy korlátozzák a régebbi iPhone-ok teljesítményét

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Az Apple hivatalos állásfoglalásban ismerte el, hogy szoftveresen korlátozzák a korábbi iPhone modellek – iPhone 6, 6s, iPhone SE – hardveres teljesítményét, amellyel a felhasználói élményt szándékoznak szinten tartani. A váratlanul kikapcsoló iPhone-ok frissítés után a felhasználók visszajelzései alapján ugyan nem kapcsoltak ki a továbbiakban előzetes értesítés nélkül, de lassult a működésük. Ezzel kapcsolatban nemrég felvetették, hogy az amortizálódó akkumulátorok feszültségingadozásának és teljesítményromlásának kompenzálására a gyártó valószínűleg visszafogta a processzor maximális teljesítményét mint megoldás, amit a Geekbench összevethető és irányított mérésekkel igazolt is. Mármint az összefüggést a telep életkora és a teljesítménycsökkenés között. Ez a jelenség az iOS 11.2.0-s frissítés óta már az iPhone 7 és 7 Plus esetében is megfigyelhető, ahogy a 10.2.1 óta az elődmodelleknél.

Az Apple közleményének vonatkozó részét teljes egészében közöljük, amiből kiderül, hogy egyes modellek esetében ezt a gyakorlatot már egy éve folytatja a gyártó, ami egyértelműen megmagyarázza például az iPhone 6s felhasználók által tapasztalt teljesítményromlást.

“A célunk az, hogy a legkiválóbb teljesítményt biztosítsuk a felhasználók számára, ami magában foglalja általában a teljesítményt és a termék életciklusának meghosszabbítását. A lítium-ion akkumulátorok képessége idővel csökken, a maximális órajelen fellépő energiaigényt nem képesek kielégíteni például hideg környezetben, alacsony töltöttségi szint mellett, vagy az idő előrehaladtával, ami azt eredményezheti, hogy a készülék váratlanul kikapcsol az elektromos komponensek védelme érdekében. Tavaly elérhetővé tettünk egy új funkciót, ami lehetővé teszi az iPhone 6, iPhone 6s és iPhone SE esetében szükség szerint visszafogja a maximális teljesítményt a fenti körülmények között, hogy elkerülhető legyen a készülék hirtelen kikapcsolása. A 11.2-es rendszerrel ez a funkció most az iPhone 7-nél is aktiválásra került, a jövőben pedig több eszköz esetében is tervezzük a bevezetését.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!