Belföld

Új metró tervezése kezdődött Budapesten

Írta: KáDé

Lájkolj minket a Facebook-on!

Készülnek a rákoskeresztúri metróvonal engedélyezési tervei, a tervező iroda már tavaly novemberben leszállította a tanulmányterveket – írja a Világgazdaság a Rákosmenti Hírek nyomán. Eszerint a XVII. kerületi szárnyvonal kapcsán négy alternatíva merült fel.

Három esetben a körvasútnál, a Rákos-pataknál ágazna el a metró és a Rákos-Hatvan vasútvonal mentén érné el a kerületet. A negyedik változat szerint a metró a HÉV-vonalból a XVI. kerületi Sárga rózsa utcánál fordulna jobbra, végig a felszínen haladna, az Akadémiaújtelepnál lépne be a XVII. kerületbe és innen kéreg alatti vezetéssel érné el Rákoskeresztúr-városközpontot.

A kivitelezés költségét a tervezők 123-127 milliárd forintra becsülik. A Déli pályaudvart így 32 perc alatt lehetne elérni a jelenlegi 47 helyett, míg az Őrs Vezér terére 13 perc alatt jutnának el az utasok a jelenlegi 22 perc helyett – írja a lap.

Az építkezés 2020 után indulna.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

KáDé

Látni, és láttatni!
Célom azonnal, és hitelesen tájékoztatni a Kontra Hírügynökség olvasóit. Munkatársaimmal minden nap hírportálunk vállalásáért dolgozunk, azért, hogy Ön is képben legyen!