Belföld

Múzeumok Éjszakája – startoljon nálunk, és színes BKV 50-es kiadványt adunk ajándékba!

Lájkolj minket a Facebook-on!

Kezdje az estét a BKV Földalatti Vasúti Múzeumában, a Deák téren! Az első 100 látogatót – aki nálunk vásárolja meg a Múzeumok Éjszakája programsorozat karszalagját – megajándékozzuk színes, 60 oldalas születésnapi kiadványunkkal! A BKV elmúlt 50 évének járműveit bemutató exkluzív kiadvány kereskedelmi forgalomban nem kapható, igazi különlegesség a közlekedésbarátok – és gyermekek számára.

Június 23-án, szombaton a programsorozat keretében a megszokott nyitvatartási időn túl, 18:00 órától éjfélig várjuk az érdeklődőket egy különleges időutazásra. A millenniumi földalatti egykori alagútjában kialakított múzeumban nemcsak a kontinens első, 1896-ban átadott földalatti vasútjának múltját ismerhetik meg látogatóink, időszaki kiállításunkon az 50. születésnapját ünneplő BKV elmúlt fél évszázadának legemlékezetesebb eseményeit is felidézzük.

Igazi különlegesség lesz a múzeum felett, a villamosok Deák téri végállomásán 18.00 és 24.00 óra között kiállított speciális, kötöttpályás jármű. A típust 100 éve kezdték gyártani, a BKV-nál a háttérmunkában használták, elsősorban anyagmozgatásra. A Muki becenévre hallgató villamos tehermozdony felújítása idén fejeződött be, érvényes karszalaggal belülről, szakmai vezetéssel is megtekinthető lesz.

A Múzeumok éjszakája jegyárai:

  • felnőtt karszalag: 1700 Ft
  • gyermek karszalag (6-18 év): 800 Ft

Cím: Deák tér, aluljáró

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

Szabi Szabi