Kékfény

A 2018-as Sziget minden eddiginél nagyobb lesz

Lájkolj minket a Facebook-on!

Minden idők legerősebb zenei felhozatala

Idén 1 milliárd forinttal többet költenek a nagyszínpados fellépőkre mint tavaly, de nemcsak azért lett most ennyire erős és friss a zenei felhozatal, hanem azért is, mert szerencséjük volt. Nem kell ahhoz hatalmas fesztiválszervezőnek lenni, hogy az ember lássa, hogy amennyiben a nagy előadók éppen a világ másik felén turnéznak, vagy egyáltalán nem koncerteznek, szülési szabadságon vannak, nyaralnak, vagy a rehabon pihenik ki a fáradalmakat, akkor a világ pénze sem elég ahhoz, hogy idevarázsolják őket. Most viszont úgy alakult, hogy olyan nevek, mint Lana Del Rey, a Gorillaz, Kendrick Lamar, Dua Lipa, Mumford and Sons vagy az Artcic Monkeys tényleg olyan erős és kurrens zenei felhozatalt jelentenek, ami elég menő nemcsak itthon, de egész Európában is.

Minden eddiginél nagyobb költségvetés

Tavaly ugye új befektetők érkeztek a Szigethez, Kádár Tamás fesztiváligazgató elmondta azt is, hogy a külföldi tulajdonosokkal egyeztetve egy három éves növekedési stratégiát dolgoztak ki. Amellett, hogy több pénz jutott a nagy nevekre, a Sziget teljes költségvetése is növekedett, összesen 8,6 milliárd forint lesz várhatóan az idei.

Időben vegyél jegyet!

Közben vészesen fogynak a jegyek, az 5 napos bérletekből már nincs, és valószínűleg jóval a fesztivál előtt elfogynak a 3 napos bérletek is. “Átalakítottuk a jegystruktúrát is, sokkal rugalmasabb lett. A 3 napos bérletet egymást követő három napra lehet megvásárolni, és kifejezetten a magyar közönség kedvében járva vezettük be, az eladások szerint ez a terv be is jött” – mondta Kádár  a sajtótájékoztatón.

Minden eddiginél menőbb karszalag

Mostantól a fesztiválkártya kuka, ugyanis idén minden karszalagba kerül olyan chip, amivel megoldódik az érintéses fizetés. Így megszűnik az ötszáz forintos letét is, illetve a sorbaállás a feltöltőpontoknál. A becsekkolás várhatóan ugyanúgy fog működni, vagyis továbbra is magaddal kell vinni a személyidet, hogy azt összepárosítsák a jegyeddel a biztonság érdekében.

Automatikusan visszajár a kártyán hagyott pénz

Applikáción keresztül is fel lehet tölteni a pénzt. Ha ezt a módszert választod, és 300 forint feletti összeged marad, azt a fesztivál után visszakapod a bankkártyádra. Ez a napijegy karszalagokra is igaz, de a továbbiakban is lehet majd fizetni érintős bankkártyával és mobiltelefonnal is.

Love Revolution, a szeretet forradalma

“A Sziget 25 éve kiáll olyan értékek mellett, ami 25 év múlva is fontos lesz” – mondta Kardos József programigazgató. A négy alapérték, amire idén kiemelt hangsúlyt fektet a fesztivál:

  • erőszak és félelem nélkül élhessenek az emberek szerte a világban
  • élhető Földet hagyjunk utódainkra
  • az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradjanak
  • szűnjön meg az előítéletesség és a kirekesztettség

Minden eddiginél környezettudatosabb fesztivál

Mindenki felejtse el az eldobható műanyagpoharat, ugyanis érkezik a Re:pohár, ami mondjuk eddig is nyilvánvaló megoldás lett volna arra, hogy ne gázoljanak térdig az emberek az utolsó nagyszínpados fellépő után az eldobott poharakba, de most belevágnak a szervezők a komoly logisztikai feladatba. Nem jár automatikusan szívószál sem a koktélokhoz és italokhoz, hanem majd külön kérni kell őket annak, akinek jobban számít, hogy ne jöjjön le a rúzsa a nagy bulizásban, minthogy ne haljanak ki a jegesmedvék. Ezzel összesen egyébként másfél millió műanyagpohártól szeretnék megóvni a természetet.

Minden eddiginél több élőszobor

Élőszobor bajnokság is lesz, ez most debütál a Szigeten. Itt 10 döntőbe jutott élőszobor fog mozdulatlanul küzdeni egymással, a tét az, hogy ki jut majd ki a holland élőszobor világbajnokságra.

Minden eddiginél több retró

Az egy dolog, hogy a Volt fesztiválon Total Dance retrónap lesz, de a Szigeten is lesz retrószínpad olyan külföldi fellépőkkel például mint a Brooklyn Bounce, meg olyan magyar sztárokkal mint a Bestiák, a Shygys, az Ámokfutók, a Kerozin vagy éppen a Groovehouse.

Minden eddiginél több Izrael

Az izareli állam fenállásának 70. évfordulója alkalmából a Sziget és Izrael Állam Nagykövetsége együttműködési megállapodást kötött. Számos meghívott izraeli előadóművész és kísérőprogramok lesznek, vagy ahogyan Yossi Amrani, Izrael Állam Nagykövete fogalmazott: “együttműködésünk a Szigettel gazdagságot hoz a szeretet, a fiatalság és a boldogság egy szigetére”.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

Szabi Szabi