Belföld Kékfény

Őrült tempóban menekült a taxis a rendőrök elől öt kilométeren keresztül

Lájkolj minket a Facebook-on!

A rendőrök igazoltatni próbálták a férfit, akit egy szalagkorlát állított meg menekülés a végén.

Két éve augusztusban akarták igazoltatni a rendőrök azt a férfit, aki a VIII. kerületben egy taxival közlekedett. Később kiderült, a férfinek sem jogosítványa, sem taxiengedélye nem volt, korábban pedig kábítószert is fogyasztott, bár az a járművezetésben már nem akadályozta.

A sofőr elmenekült a rendőrök elől, a Diószeghy Sámuel utcából indult az üldözése, a rendőrök szirénázó autóval üldözték, többször felszólították, hogy álljon meg. A taxis áthajtott piroson, záróvonalon, a szemközti sávba, sőt, a járdára is, ahol a gyalogosoknak félre kellett ugraiuk előle. Több autót megrongált menekülés közben, egy teherautónak is nekiment kanyarodás közben, de még akkor sem állt meg. Végül az I. kerületig jutott, azol a Várkert rakparton elvesztett uralmát a kocsi fölött és a szalagkorlátnak ütközött, akkor kapták el a rendőrök.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfivel szemben több rendbeli közúti veszélyeztetés és rongálás miatt emelt vádat. Legfeljebb 4,5 évet kaphat. A kábítószer-birtoklás miatt is indult eljárás, a kettőt külön kezelik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről

Szabi Szabi